Pages

Saturday 5 December 2015

ĐUVEČ SA SPANAĆEM




Sastojci:

v 500g mlevenog mesa (ja koristim čisto juneće mleveno)
v 2 srednje glavice crnog luka
v 2 – 3 čena belog luka
v 2 veze blitve ili spanać po želji
v 1 šoljica pirinča
v 2 jaja
v 1 šolja mleka
v so
v biber


Priprema:

Sitno iseckati crni luk i propržiti u šerpi. Kada se uprži, dodati mleveno meso i pržiti sa lukom. Kada je uprženo mleveno meso dodati očišćen i opran pirinač i sve zajedno umešati. Doliti malo vode i dinstati dok operete blitvu ili spanać, otprilike 15-ak minuta. Blitvu ili spanać iseckati i dodati mesu. Promešati i doliti još malo vode ako je potrebno. Dodati i sitno iseckan beli luk. Sve zajedno dinstati na ringli dok ne omekne blitva ili spanać, posoliti, pobiberiti. Prebaciti smesu u tepsiju, ako je voda mnogo isparila doliti samo malo da smesa ogrezne u vodi i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni C, da se zapeče.

Umutiti 2 jaja u činiji i dodati 1 šolju mleka. Tom smesom preliti musaku i vratiti ponovo u rernu. Kada se zapeče izvaditi iz rerne i poslužiti sa pavlakom ili kiselim mlekom. 

0 comments:

Post a Comment